Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015


Πανελλήνια πρώτη του Φεστιβάλ Σύρου στα Τρίκαλα

Μια σημαντική εκδήλωση συνδιοργανώνεται φέτος από τον Δήμο Τρικκαίων, την αντιδημαρχία Πολιτισμού και το Δημοτικό Θέατρο. Πρόκειται για την έλευση, για πρώτη φορά εκτός Σύρου, του Διεθνούς Φεστιβάλ και της Agora Κινουμένων Σχεδίων αniμαsyroς.

Μια διοργάνωση που επί επτά χρόνια αγγίζει τα θέματα μιας πτυχής της κινηματογραφικής τέχνης, αυτής του animation. Πλέον, το φεστιβάλ «μεγαλώνει» και ταξιδεύει. Με πρώτο προορισμό, για πρώτη φορά εκτός Σύρου, τα Τρίκαλα. Το ταξίδι ξεκινά με το Πανόραμα Αμερικανικού Animation, το οποίο θα προβληθεί στις 27 και 28 Φεβρουαρίου στον Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Η πόλη των Τρικάλων καθίσταται συμμέτοχος σε μια ξεχωριστή για τη χώρα μας διοργάνωση, αφού φιλοξενεί ταινίες σημαντικές για το animation και τη 3D τεχνολογία. Ταυτοχρόνως, όμως, οι ταινίες για τα παιδιά, πλαισιώνονται από δράσεις εκπαιδευτικής ευαισθητοποίησης. Ετσι, ο κινηματογράφος συναντά την τεχνολογία  και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Παρασκευή, 27.02.2015: Ωρες 18.30 -20.00

Η έναρξη του Πανοράματος πραγματοποιείται με την προβολή μίας συλλογής ανεξάρτητων αμερικανικών ταινιών κινουμένων σχεδίων από προηγούμενες διοργανώσεις του animasyros.

Ακολουθεί η προβολή της πολυαγαπημένης 3D ταινίας, Coraline (2009), του Χένρι Σέλικ (Henry Selick) παραγωγής του στούντιο LAIKA με διακρίσεις σε διεθνή Φεστιβάλ και υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Animation.

Σάββατο, 28.02.2015: Ωρες 10.00 - 12:00 μμ.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από το πρωί, με προβολές ταινιών για παιδιά που θα πλαισιωθούν με δράσεις εκπαιδευτικής ευαισθητοποίησης πάνω στην τέχνη της εμψύχωσης.

Σάββατο, 28.02.2015: Ωρες 19.00- 22:30

Προβάλλεται αφιέρωμα στον σπουδαίο ανεξάρτητο αμερικανό δημιουργό Patrick Smith με προβολές των σημαντικότερων ταινιών του από το 2000 έως σήμερα. Το Πανόραμα κλείνει το βράδυ με την προβολή της πρόσφατης ταινίας The Boxtrolls (2014), του Studio Laika, που «άνοιξε» ως πανελλήνια πρεμιέρα την περσινή μας διοργάνωση στη Σύρο με μεγάλη απήχηση στο κοινό!

*Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου