Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014


·       Στον Δημοτικό Κινηματογράφο


Philomena

Από την Πέμπτη

θα προβάλλεται καθημερινά (εκτός Δευτέρας)

στην αίθουσα  του Δημοτικού Κινηματογράφου στον Μύλο Ματσόπουλο, η ταινία

 Philomena

Ώρες προβολών καθημερινά 20.00 & 22.15 (εκτός Δευτέρας)

Γενική είσοδος 5 , φοιτητικά –μαθητικά -ανέργων 4 €,

Πληροφορίες: Τηλ. 24310 20000, http://cine-mylos.blogspot.com,

facebook/Δημοτικος Κινηματογραφος Τρικαλων.

 
Δραματική κομεντί 98'

Ταινία Αρχείου
Ο Stephen Frears (The Queen, High Fidelity) καταπιάνεται με μια συγκλονιστική, αληθινή ιστορία, έχοντας στο πλευρό του δυο σπουδαίους βρετανούς ηθοποιούς, την Judi Dench (Skyfall 007, The Best Exotic Marigold Hotel) και τον Steve Coogan (24 Hour Party People, The Trip). Η ταινία συνδυάζει το δράμα με τις κωμικές αποχρώσεις της ζωής και υπόσχεται να συγκινήσει με την ευαίσθητη και διορατική ματιά του εξαιρετικού σκηνοθέτη.

Η Philomena Lee ήταν έφηβη όταν έμεινε έγκυος στην Ιρλανδία του 1952. Θεωρήθηκε «έκπτωτη» και έζησε σε μοναστήρι, όπου της στέρησαν το παιδί της, όταν ήταν ακόμα νήπιο για να το στείλουν σε παρένθετη οικογένεια στην Αμερική. Η ταινία παρακολουθεί την περιπέτεια και τις αναπάντεχες στιγμές που της επιφυλάσσει η αναζήτηση του γιου της για πενήντα ολόκληρα χρόνια.

Κριτική: Χιούμορ και συγκίνηση συνδυάζονται αριστοτεχνικά σε μια φιλική προς το ευρύ κοινό δραμεντί, η οποία βασίζεται σε αληθινή ιστορία. BAFTA σεναρίου, τρεις υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα και τέσσερις για Όσκαρ (ταινίας, σεναρίου, πρώτου γυναικείου ρόλου και μουσικής).(αθηνοραμα)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου