Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016·        1 τελευταία προβολή σήμερα Τρίτη στις 20.00
Η Λυρική στη μεγάλη Οθόνη
Τραβιάτα του Τζουζέππε Βέρντι

        Ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα «Η Λυρική στη μεγάλη οθόνη», συνδιοργανώνουν η Εθνική Λυρική Σκηνή σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων-  Τμήμα Πολιτισμού και Αθλητισμού της Διεύθυνσης Παιδείας και Πολιτισμού που πραγματοποιείται στον Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων. Πρόκειται για ένα νέο φιλόδοξο πρόγραμμα, που στόχο έχει να ταξιδέψει την λυρική τέχνη σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μέσω των κινηματογραφικών προβολών παραστάσεων όπερας, οπερέτας και μπαλέτου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Το Σάββατο στις 26 Νοεμβρίου 2016, στις 20.00, έγινε η πρεμιέρα του προγράμματος με την Τραβιάτα του Τζουζέππε Βέρντι, η οποία προβλήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου Τρικάλων, με μεγάλη συμμετοχή του φιλόμουσου κοινού.
Θα υπάρξει μια τελευταία προβολή σήμερα Τρίτη 29/11 ώρα 20.00, είσοδος ελεύθερη. (Η προβολή για  αύριο Τετάρτη ματαιώνεται).
Η παράσταση της Τραβιάτας που προβάλλεται σε δεκατρείς πόλεις, στο πλαίσιο του προγράμματος "Η Λυρική στη Μεγάλη Οθόνη", μαγνητοσκοπήθηκε τον Μάιο του 2015 στο Θέατρο Ολύμπια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Πρόκειται για μια παράσταση υψηλού επιπέδου, στην οποία συνέβαλαν, εκτός από την δύναμη της μουσικής του σπουδαίου έργου του Βέρντι, η κλασική σκηνοθεσία με τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια του Νίκου Πετρόπουλου, η εξαιρετική απόδοση της Ορχήστρας και της Χορωδίας της ΕΛΣ υπό τον Ηλία Βουδούρη, καθώς και οι έξοχοι πρωταγωνιστές.
Στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Βιολέτας η διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, η οποία έχει ερμηνεύσει τον ρόλο στα πέρατα του κόσμου με ιδιαίτερη επιτυχία. Μάλιστα, για την ερμηνεία της σε αυτόν τιμήθηκε το 2012 με το βραβείο «Μαρία Κάλλας» για τον καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη στην Όπερα του Ντάλλας. Η Παπαθανασίου σημείωσε μια σπουδαία ερμηνεία φωνητικά, αλλά και υποκριτικά.
Μαζί της οι εξαιρετικοί πρωταγωνιστές της ΕΛΣ Αντώνης Κορωναίος και Δημήτρης Πλατανιάς, οι οποίοι χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό για τις επιτυχημένες ερμηνείες τους. Το καστ συμπλήρωσαν νεότεροι και διακεκριμένοι Έλληνες Μονωδοί. Την Χορωδία της ΕΛΣ, διεύθυνε ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος, ενώ την χορογραφία υπέγραψε ο Πέτρος Γάλλιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου