Σάββατο 4 Μαΐου 2019


«Ο ραφτάκος των λέξεων» του Μικρού Βορρά έρχεται στα Τρίκαλα!


 


Κυριακή 5 Μαΐου
Μήλος Ματσοπούλου

Η θεατρική ομάδα «Μικρός Βορράς» επιστρέφει στα Τρίκαλα φέρνοντας ένα ξεχωριστό παραμύθι για δύο μοναδικές παραστάσεις. «Ο ραφτάκος των λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου, που αγκαλιάστηκε από  μικρούς και μεγάλους στη Θεσσαλονίκη έρχεται την Κυριακή 5 Μαΐου στον Μύλο Ματσοπούλου. Μετά από τις ενθουσιώδεις κριτικές, ο μαγικός ράφτης του καταξιωμένου συγγραφέα ντύνει με λέξεις γεμάτες αγάπη και θαλπωρή την πόλη των Τρικάλων, διασκεδάζοντας, διδάσκοντας ανθρώπινες αξίες και φέρνοντας κοντά τα παιδιά σε μια διαδραστική παράσταση.

Ένας ράφτης διαφορετικός. Που υφαίνει με λέξεις, που ζεσταίνει και δροσίζει τους ανθρώπους της πόλης με ρούχα πλεγμένα με αγάπη και φροντίδα. Ο ραφτάκος των λέξεων από τις εκδόσεις Μεταίχμιο είναι ένα «διαμάντι» των καιρών μας.

Οι ηθοποιοί γίνονται ένα με τα παιδιά. Συστήνουν μουσικά όργανα, μαγεύουν με την αφήγησή τους και μέσα από τη διάδραση και το παιχνίδι χαρίζουν στους μικρούς θεατές μια παράσταση εμπειρία. Όλα αυτά μαζί με τον εμπνευστή και σκηνοθέτη του Μικρού Βορρά, Τάσο Ράτζο που θα βρίσκεται ανάμεσα σε γονείς και παιδιά για να μοιραστεί μαζί τους αυτή την παράσταση εμπειρία.

«Υπάρχουν ρούχα ραμμένα με μεταξωτή κλωστή, μάλλινη, βαμβακερή ή και χρυσή. Άλλα βαριά κι άλλα σαν πέπλα ελαφριά. Και υπάρχουν άλλα, σίγουρα πιο βολικά, σχεδόν μαγικά, που φαίνεται πως τον καιρό «διαβάζουν» και γίνονται άλλοτε ζεστά και άλλοτε δροσερά. Και αν ψάχνετε το μυστικό, ευθύς θα σας το πω, είναι ραμμένα με… λέξεις, θαρρώ!»

 

Η ιστορία του ραφτάκου

Σε μια μικρή πόλη, ένας ταπεινός αλλά και ιδιόμορφος ράφτης φτιάχνει τα πιο όμορφα και μοναδικά ρούχα για όλους τους κατοίκους. Ρούχα που με τον πιο μαγικό και ανεξήγητο τρόπο φέρνουν ζέστη και θαλπωρή το χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι. Ποιο είναι το μυστικό του; Είναι ένα μυστικό που κανένας από τους κατοίκους της πόλης δεν έχει προσέξει.

Για το ράψιμο δεν χρησιμοποιεί μάλλινη, βαμβακερή, μεταξωτή ούτε χρυσή κλωστή. Τα ρούχα του είναι ραμμένα με …λέξεις! Λέξεις που «κλέβει» κρυφά από τους πελάτες του, αλλά και που διαλέγει προσεκτικά από τα πολυπληθή βιβλία που υπάρχουν στα ράφια του ραφείου του.

Περνάει όμως ο καιρός, η πόλη μεγαλώνει, και οι άνθρωποι αρχίζουν να αγοράζουν έτοιμα ρούχα από τα μαγαζιά. Αυτά που βλέπουν  στις  διαφημίσεις. Και ακολουθούν τη μόδα. Κανείς δεν θυμάται πια τον ραφτάκο, πουμαραζώνει μόνος του στο έρημο ραφτάδικο. Κανείς δεν περνά να του πει μια λέξη, μια «Καλημέρα».

Τα χρόνια περνούν και κάποτε στην πόλη πέφτει ένας  μεγάλος, ατελείωτος και παγερός χειμώνας. Οι κάτοικοι καίνε ότι έχουν και δεν έχουν για να ζεσταθούν και ψάχνουν  στις ντουλάπες και τα μπαούλα τους μήπως και βρουν ζεστά ρούχα. Όμως δεν βρίσκουν τίποτα.

Και τότε ξαναθυμούνται τον ραφτάκο τους…. Και τον αναζητούν….

Πληροφορίες για την παράσταση

Μπορείτε να προμηθευτείτε το εισιτήριο σας στο Βιβλιοπωλείο «Παπαγιάννη» στον οδό Ιουλιέτας Αδάμ 6.

·        Κυριακή 5 Μαΐου 2019, ώρες 12:00 και 17:00

·        Μύλος Ματσόπουλου, Τρίκαλα

·        Πληροφορίες-κρατήσεις: 6945260308, 6985858932

·        Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (προπώληση: 8 ευρώ)

 

Κείμενο-στίχοι: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Θεατρική διασκευή: Μικρός Βορράς

Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος

Σκηνικό – Κοστούμια: Ελένη Ιωαννίδου

Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου

Επιμέλεια κίνησης: Λένα Μοσχά

Συνεργάτης στο διαδραστικό μέρος: Φλώρα Σπύρου

Σχεδιασμός αφίσας: ΝτόρηΛούκρη (πάνω σε σχέδια της Ίρις Σαμαρτζή)

Βοηθός σκηνοθέτη: Πολυξένη Αϊμαλιώτη

Οργάνωση παραστάσεων για σχολεία: Κωνσταντίνος Σουλτάνης, Αρσένης Σοφικίτης

Επικοινωνία: Γιώργος Ψωμιάδης

Παίζουν: Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ΆννηΝτουμούζη, Μάρκος Τότσκας

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΡΑΣ




 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου